Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

metin2 okropnie scina.

frosti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

mam problem ... wiem ze nie mam najlepszego komputera. ale jeszcze 2 miesiace temu normalnie mogłem grac w metinia. bez zadnych zawiech ani scin. jedynie gdzie mnie lagowało to m1 ch1(leciutko raz na 2 minut mialem 2 sekundową zwieche), oraz v2 pająkow i v2 atlantyda

i zrobiłem sobie przerwe od metina jakies 2 miesiace temu. i pare dni temu postanowilem wrocic. ale wchodze na serwer i patrze.... omg ale zamula. nie wazne gdzie, co robie, czy afkuje, czy expie, czy co innego robie. moge nawet afkowac w m2 ch4 na jakims odludziu a i tak mi bedzie zacinac.

wiecie co moze w takiej sytuacji pomoc ?

usunołem już z kompa różne gry/programy których nie używałem/grałem przez panel urzytkownika - dodaj lub usun urządzenia ...

odrazu mówie że format nie wchodzi w gre ;f

WarRocK Player 

ING : IFCC

POZIOM : +13

KENZO ZE SŁUŻEWCA :) 

Opublikowano

Ściągnij taki program jak GameBooster, powinno pomóc. 2 rozwiązaniem jest oczyszczenie kompa od wewnątrz. I powyłączaj zbędne programy, które włączają się przy starcie komputera.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Zrób reinstalke metka ( mi to troszkę pomogło ) ale jak dla mnie to nie jest wina kompa tylko dużo osób po prostu wbija na metina i tyle.

PS. Warto by było jeszcze odczepić boczne osłonki dla lepszego przewiewu.

Opublikowano

Fehne. gram na laptopie :)
Zarax I Etaldd

kurcze kiedyś słyszałem o tym gameboosterze i go nawet używałem. ale o nim zapomniałem :D już sciągam.

CCleaner. nigdy nie używałem ale kiedyś musi byc 1 raz :) mam nadzieje ze pomoże.

a co do tych linków microsofta. to te obydwie rzeczy chyba mam ściagniete, bo kiedyś do jakiejs gry mi bylo potrzebne o ile dobrze pamietam. ale moge sie mylic.

dobra. zaczynam sciagac te wszystkie bajery szmery i napisze na forum czy działa, jak bedzie działało. to wam podziele limit plusów czy tam minusów . i co tam jeszcze chcecie :P

WarRocK Player 

Opublikowano

Zarax I Etaldd

kurcze kiedyś słyszałem o tym gameboosterze i go nawet używałem. ale o nim zapomniałem :D już sciągam.

CCleaner. nigdy nie używałem ale kiedyś musi byc 1 raz :) mam nadzieje ze pomoże.

a co do tych linków microsofta. to te obydwie rzeczy chyba mam ściagniete, bo kiedyś do jakiejs gry mi bylo potrzebne o ile dobrze pamietam. ale moge sie mylic.

dobra. zaczynam sciagac te wszystkie bajery szmery i napisze na forum czy działa, jak bedzie działało. to wam podziele limit plusów czy tam minusów . i co tam jeszcze chcecie :P

zainstaluj, jak było zainstalowane to wywali ci komunikat, że jest już ;-)

ps. Lajki xD

Opublikowano

Zarax I Etaldd

A co ma to do odkurzania? Laptop bardziej się kurzy niż komputer i częściej trzeba go czyścić -.-. *facepalm*

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

latwiej by bylo jak bys podal co tam masz w sprzecie ale :

-zdefragmentuj dysk

-przeskanuj antywirem

-poczysc rejestry

-wywal niepotrzebne smieciz dysku

-przeskanuj czyms od rootkitow itd

Opublikowano

A może coś się spaliło w komputerze.. trolololo Sam miałem coś spalonego i muliło metka w siedem światów. Pobierz Everest i sprawdź jak tam temperatury u ciebie wyglądają ;)

Lubię pomagaĆ z Metin na gadu-gadu, zapraszam 2949422

Opublikowano

Jezeli nic nie pomoglo, sprawdz czy twoje urzadzenie (komputer lub laptop) nie pracuje przypadkiem w trybie Oszczedzanie Baterii, a jezeli jedziesz na Zrownowazonym, ustaw wysoką wydajnosc.

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

nic nie pomaga.

@up
jak zmienic tryb oszczedzania baterii ??

WarRocK Player 

Opublikowano

parametry lapka :

Intel® Core Duo CPU
U2500 @ 1.200GHz
1.20 Ghz, 1.49 GB RAM

w metinie mam wszystko wylączone cienie, wszystko na najmniejsze ustawienia.

kiedys mi chulał na lajcie :P

co do programów. to wszystko wylaczone .. ts3,gg itp.

kurcze. dajcie jakies raady. bo sobie upatrzylem fajny serwerek i dzis bym pogral :f

WarRocK Player 

Opublikowano

Lol, 100 postow jest wymagane zeby pisac na publikacja serwerow na mpc. ;o

a co to ma do tego tematu ??

WarRocK Player 

Opublikowano

Prawdopodobnie masz zapchany ram. CClener powinien to rozwiązać, ale jak piszesz, że nie pomaga to pewnie wina czegoś innego.

Ja bym ci proponował dokupić ramu z 2gb i powinno śmigać.

A tak od siebie, to laptopy nie są wydajne w grach. Przykład: laptop MSI do gier za 4000 zł i komputer za 2500 zł. Porównywałem karty graficzne tego i tego, laptop ma dedykowana tak jak i komp, testy w benchmarkach: grafa laptopa: 20256 punktów, grafa kompa: 68456 punktów. Więc pozdro.

ae8pc4.jpg

Opublikowano

kiedyś mi metek smigal bez zarzutu.

ccleanerem oczyscilem kompa. nic nie dało

uzywam gameboostera nic nie daje.

dokupienie ram ? czy ja wiem czy cos da ... ;p

WarRocK Player 

Opublikowano

nic nie pomaga.

@up

jak zmienic tryb oszczedzania baterii ??

Wpisz w wyszukaj "Bateria" lub "Baterii", nie wiem jak na twoim lapku, ale na moim wystarczy to wpisac.

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

Nie wina metka, bo nie zmienił wymagań systemowych.

Laptop ci się starzeje. Od teraz możesz odkładać kieszonkowe i zbierać na nowego kompa xD. Cóż tak prawda.

wypad z tą reklamą

Hahahahahah, rozje*ałeś mnie hahahahaha :D, dawno się tak nie uśmiałem hahahah :D.

Ale masz rację, zasrane reklamy. Forum musi się z czegoś utrzymywać rozumiem, ale nie trzeba odrazu wpie*dalać reklamy do tematu ;p.

ae8pc4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...